top of page
Marek Swoboda Fotografia-1_Pasta Miasta_2023_1500.jpg

Kim jesteśmy -
co robimy

Początek naszej przygody gastronomicznej to rok 2014 i założenie pizzerii Czerwony Piec w Gdyni. To tam łapaliśmy pierwsze doświadczenia w branży.  Kilka lat później powstała restauracja Pasta Miasta i tak zaczęła się nasza przygoda z makaronami. Obecnie Grupa Semolina to sieć restauracji Pasta Miasta, dwie pizzerie Czerwony Piec, jak również serce naszego projektu,

jakim jest nasza kuchnia produkcyjna o powierzchni 400 m2
Specjalizujemy się w produkcji świeżych makaronów, ale także niektórych dodatków typu pesto, sosy, wypieki. 
Obecnie dostarczamy nasze produkty do wielu restauracji

na terenie Trójmiasta oraz do partnerów gastronomicznych

z różnych części Polski

 

Nasze produkty

Podstawą naszej oferty są świeżo robione makarony. Obecnie pracujemy na 3 maszynach włoskich producentów do makaronów walcowanych, ekstrudowanych oraz do ravioli. Doświadczenie zebrane na przestrzeni lat pozwala nam realizować zarówno zamówienia na dużą skalę,

jak i nietypowe produkty na zamówienie, w tym również makarony

ręcznie lepione, ramen oraz noodle do kuchni azjatyckiej. 

Wejdź na nasz sklep B2B aby zapoznać się z pełną ofertą! 

Marek Swoboda Fotografia-2_Pasta Miasta_2023_1500.jpg
maszyna pasta fresca
maszyna pasta fresca
maszyna pasta fresca
bottom of page