
Kim jesteśmy -
co robimy
Początek naszej przygody gastronomicznej to rok 2014 i założenie pizzerii Czerwony Piec w Gdyni. To tam łapaliśmy pierwsze doświadczenia w branży. Kilka lat później powstała restauracja Pasta Miasta i tak zaczęła się nasza przygoda z makaronami. Obecnie Grupa Semolina to sieć restauracji Pasta Miasta, dwie pizzerie Czerwony Piec, jak również serce naszego projektu,
jakim jest nasza kuchnia produkcyjna o powierzchni 400 m2.
Specjalizujemy się w produkcji świeżych makaronów, ale także niektórych dodatków typu pesto, sosy, wypieki.
Obecnie dostarczamy nasze produkty do wielu restauracji
na terenie Trójmiasta oraz do partnerów gastronomicznych
z różnych części Polski.
Nasze produkty
Podstawą naszej oferty są świeżo robione makarony. Obecnie pracujemy na 3 maszynach włoskich producentów do makaronów walcowanych, ekstrudowanych oraz do ravioli. Doświadczenie zebrane na przestrzeni lat pozwala nam realizować zarówno zamówienia na dużą skalę,
jak i nietypowe produkty na zamówienie, w tym również makarony
ręcznie lepione, ramen oraz noodle do kuchni azjatyckiej.
Wejdź na nasz sklep B2B aby zapoznać się z pełną ofertą!



